Így készül a hagyományos káposztás tészta
Ilyen káposztás tésztát gyermekkorod óta nem ettél.
Elevenítsd fel a régi ízeket! A káposztás tészta vagy cvekedli soha nem megy ki a divatból. Van, aki inkább sósan, más édesen szereti. A fűszerezésen változtass bátran ízlésed szerint.
Káposztás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg friss káposzta
- 25 dkg fodros tészta
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd mosd meg, vágd négy részre, és reszeld le. Hagyd állni 10-15 percig, majd nyomkodd ki a levét. Ezután egy serpenyőbe önts olajat, add hozzá a cukrot és karamellizáld meg. Ha már szép barna, mehet bele a káposzta, majd dinszteld meg, közben folyamatosan kevergesd, ha már majdnem kész, sózd és borsozd.
Egy nagyobb lábasba tégy fel vizet forrni, ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg néhány csöpp olajjal és egy csipet sóval. Majd szűrd le, öblítsd le. Végül keverd össze jól a tésztát és a káposztát, és néhány percig süsd még kis lángon.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció