Így készül a hagyományos káposztás tészta
Ilyen káposztás tésztát gyermekkorod óta nem ettél.
Elevenítsd fel a régi ízeket! A káposztás tészta vagy cvekedli soha nem megy ki a divatból. Van, aki inkább sósan, más édesen szereti. A fűszerezésen változtass bátran ízlésed szerint.
Káposztás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg friss káposzta
- 25 dkg fodros tészta
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd mosd meg, vágd négy részre, és reszeld le. Hagyd állni 10-15 percig, majd nyomkodd ki a levét. Ezután egy serpenyőbe önts olajat, add hozzá a cukrot és karamellizáld meg. Ha már szép barna, mehet bele a káposzta, majd dinszteld meg, közben folyamatosan kevergesd, ha már majdnem kész, sózd és borsozd.
Egy nagyobb lábasba tégy fel vizet forrni, ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg néhány csöpp olajjal és egy csipet sóval. Majd szűrd le, öblítsd le. Végül keverd össze jól a tésztát és a káposztát, és néhány percig süsd még kis lángon.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció