Puha káposztás pogácsa
Ezt még a nagyi is megirigyelné
Ha a káposztás pogácsához főzöl egy gazdag levest, kész az ebéd. Ez a sós süti remek borkorcsolya is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Maradt még otthon egy kis káposztád? Hasznosítsd a lehető legjobban! Csak egy kicsivel tart tovább elkészíteni Csécsi Antalné káposztás pogácsáját, mint a simát. Ha akarod, a tetejét sajttal is megszórhatod, úgy még finomabb lesz. Kezdheted akár dupla adaggal is, a tészta felét pedig tedd a fagyasztóba.

Káposztás pogácsa

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 1 kg káposzta
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál bors
  • olaj
  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a káposztát reszeld le, sózd be, hagyd állni 20 percig, majd csavard ki. Kevés olajon karamellizálj egy evőkanál cukrot, azaz kis lángon, állandóan kevergetve olvaszd meg. Ha mindenhol barna, szórd rá a reszelt káposztát. Sózd, borsozd, és kevés vizet hozzáadva dinszteld meg. Utána hűtsd le.

A langyos tejbe tégy egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg felfut. Körülbelül tíz perc múlva a térfogata megnő, a teteje pedig habos lesz. A lisztet a vajjal és a sóval morzsold el, majd add hozzá a kihűlt dinsztelt káposztát. Dolgozd hozzá a tejfölt, egy egész tojást, egy tojásfehérjét és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd össze alaposan, majd letakarva pihentesd 30 percig.

Ha a tészta megkel, lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül 1 centiméter vastagságúra, szaggasd ki, és kend meg a megmaradt tojássárgával. Helyezd a pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 15 perc alatt.

Ezt is szeretjük