Káposztaágyon sült kolbász, ami olyan, mint egy bajor étteremben
Az őszi fesztiválok egyik nagy kedvence a bajor káposzta kolbásszal sütve. Laktató, kiadós fogás lehet ebédre.

kaposztaval-sult-kolbasz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ropogósra sült csülök, az óriási perec és az almás rétes is a bajor konyha tipikus étele. Akárcsak a káposztaágyon sült kolbász. Nem kell érte a müncheni sörfesztiválig utazni, otthon is elkészítheted a kiadós finomságot. Ha teheted, leves helyett füstölt lével öntsd fel. Bármilyen sütni való kolbász tökéletes hozzá. 

Káposztaágyon sült kolbász

Hozzávalók:

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg szalonna
  • 2 pár kolbász
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dl húsleves
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd apróra, majd pirítsd meg. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a felaprított vöröshagymát. Rakd rá a káposztát, kevergetve süsd egy-két percig. Fűszerezd fokhagymával, babérlevéllel, köménnyel, borssal. Önts rá annyit húslevest, hogy mindent ellepjen, majd párold puhára a káposztát körülbelül egy óra alatt. Közben kevergesd meg. 
 

Rakd át egy tűzálló tálba, fektesd rá a kolbászokat, locsold meg a maradék húslevessel, és told előmelegített sütőbe. Süsd addig, amíg a kolbász megpirul és megpuhul, a lé pedig elpárolog. Ez körülbelül 25 perc. Friss kenyérrel, savanyúsággal kínáld. 
Kóstoltad már a bajor virslisalátát? Akár ebédre is magaddal viheted. 

Ezt is szeretjük