Így kandírozz narancshéjat házilag - Az ünnepi sütikbe jól jön
A kandírozott narancshéjat teheted tésztába, márthatod csokiba, és ajándékba is adhatod.
![Így kandírozz narancshéjat házilag - Az ünnepi sütikbe jól jön](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15774/157744/15774409_1d81ae63de7600dd7d35d5c442d67881_wm.jpg)
Karácsony körül azok is szívesen pepecselnek kandírozott, azaz cukrozott narancshéjjal, akik az év többi részében inkább a boltban vásárolják. Nem nagy kihívás, inkább csak egy kis időt kell ráfordítani. Csokival bevonva mennyei csemege.
Kandírozott narancs
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg bio narancs
- 50 dkg cukor
- 2,5 l víz
Elkészítés:
A bionarancsot forró víz alatt mosd le alaposan. JA narancsokat hámozd meg, és a héjak belső, fehér részét, amennyire tudod, távolítsd el, másképp nagyon keserű lesz. Tetszésed szerinti méretre darabold fel a héjakat, és legalább egy napra, de inkább három-négyre áztasd hideg vízbe.
Szórd két és fél liter vízbe a cukrot, és tedd fel főni. Ha forr, add hozzá a héjakat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre, mintha csak hagymát pirítanál. Ha még nem eléggé üvegesek, de kevés a víz rajtuk, önts még hozzá. Amikor kész, szedd ki a héjakat egy rácsra, és hagyd, hogy lecsepegjenek, majd csomagold el.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15774/157744/15774421_bff0128f36da01da90fcc5b654f70f6b_wm.jpg)
Még több recept