A legegyszerűbb kakaós-lekváros kevert
A kakaós-lekváros kevert egyszerűen megunhatatlan.
Képtelenség elhibázni, és nagyon gyorsan végzel vele. A kakaós-lekváros kevertet rengeteg módon variálhatod, tehetsz bele csokidarabokat, aszalványokat, de porcukorral megszórva, lekvárral megkenve vagy pudinggal leöntve is kínálhatod.
Kakaós-lekváros kevert
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál lekvár
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojást keverd habosra az olvasztott vajjal, a lekvárral és a cukorral. Add hozzá felváltva, kisebb adagokban a sütőporral, valamint a kakaóval elkevert lisztet és a tejet. Alaposan dolgozd össze a masszát, majd öntsd a vajjal kikent, lisztezett sütőformába, és egyengesd el.
Rakd a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed, tűpróbával teszteld. Szúrj egy hegyes eszközt a tészta közepébe, és ha nem marad rajta a masszából, akkor kész. Hagyd kihűlni, majd vágd fel tetszés szerint, és porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció