A legegyszerűbb kakaós-lekváros kevert

Ha már unod a krémes süteményeket

A kakaós-lekváros kevert egyszerűen megunhatatlan.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Képtelenség elhibázni, és nagyon gyorsan végzel vele. A kakaós-lekváros kevertet rengeteg módon variálhatod, tehetsz bele csokidarabokat, aszalványokat, de porcukorral megszórva, lekvárral megkenve vagy pudinggal leöntve is kínálhatod.

Kakaós-lekváros kevert

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál lekvár
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd habosra az olvasztott vajjal, a lekvárral és a cukorral. Add hozzá felváltva, kisebb adagokban a sütőporral, valamint a kakaóval elkevert lisztet és a tejet. Alaposan dolgozd össze a masszát, majd öntsd a vajjal kikent, lisztezett sütőformába, és egyengesd el. 

Rakd a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed, tűpróbával teszteld. Szúrj egy hegyes eszközt a tészta közepébe, és ha nem marad rajta a masszából, akkor kész. Hagyd kihűlni, majd vágd fel tetszés szerint, és porcukorral megszórva kínáld.

15890533 5cfd4747209b1c0b458dcf5340cfaedb wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük