Kakaós-kókuszos házi krémes
Így nem esik össze a hab
Ha szereted a házias sütiket, a kakaós-kókuszos krémest feltétlenül vedd fel a receptgyűjteményedbe!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakaós-kókuszos krémessel minden helyzetben nagy sikerre számíthatsz. Némethné Zsuzsa desszertje szülinapi zsúrokra ugyanolyan tökéletes, mint hétvégi családi ebédekhez vagy a szürke hétköznapok megédesítésére. A kakaó, a kókusz és a narancs találkozása fantasztikus ízvilágot eredményez.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 narancs
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • 7 tojásfehérje
  • csipet só

Krém

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 6 tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 1 tasak pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs héja
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit tedd egy nagy tálba, és dolgozd össze robotgéppel, majd rakd egy órára a hűtőbe. A pihentetés után felezd el, és nyújts belőle két lapot. Tedd az egyiket a sütőlemezre. A hét tojásfehérjéből verj habot. Ha egy csipet sót is dobsz hozzá, biztosan kemény lesz. A kristálycukrot fokozatosan add hozzá. Ezután mehet bele a kókusz, de azt már fakanállal dolgozd hozzá. Ezt a masszát simítsd a tepsiben lévő tésztára, majd nyújtsd ki a másik lapot is, és borítsd be vele a kókuszos tölteléket. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 20 perc alatt süsd meg.

A krémhez a tojások sárgáját dolgozd el jól a pudingporral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet. Közben a narancs héját is reszeld bele. A vajat keverd habosra a porcukorral, és add a kihűlt krémhez. Ezután kend a tésztára, és díszítsd tetszés szerint. Reszelt csokoládéval is megszórhatod. Tedd hűtőbe, majd szeleteld fel.

Blog.hu ajánló