Ellenállhatatlan kakaós, túrós süti: az alapja pillekönnyű piskóta
A krémes, túrós süti igazi vendégváró desszert: kiadós, mutatós, és eteti magát.

Ellenállhatatlan kakaós, túrós süti: az alapja pillekönnyű piskóta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túró hálás alapanyag, könnyen ízesíthető, bármilyen gyümölcshöz illik, és egyszerű vele bánni. Ez a süti régi kedvenc kakaós tésztával, könnyű, túrós krémmel, illetve színes zselével a tetején. Tortaformában sütve bármilyen ünnepen, családi összejövetelen nyerő lehet. A túróra friss idénygyümölcsöt is rakhatsz. 

Kakaós, túrós süti recept

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 dkg zselatin
  • 1 db citrom

Tetejére

  • 1 csomag tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat keverd jó habosra a porcukorral, majd forgasd hozzá a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan dolgozd egyneművé a masszát, majd egyengesd közepes méretű, kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 15 perc alatt. 
 

A túrót villával törd össze, rakd hozzá a citrom reszelt héját, és forgasd hozzá a cukorral kemény habbá vert tejszínt. A citrom levét facsard ki, rakd hozzá a zselatint, majd langyosítsd meg, és rögtön keverd a túrós masszába. A tortazselét készítsd el a csomagon található utasítás szerint, és egyengesd a süti tetejére. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

Ezt is szeretjük