Krémes túrós palacsinta kakaós tésztával
Ez lesz az új kedvenced
A család-apraja nagyja versenyezni fog, hogy kinek jut több a kakaós tésztájú túrós palacsintából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még finomabb, még puhább és még krémesebb! A kakaós tésztájú túrós palacsintáról csak áradozni lehet. A töltelékbe a krémsajt helyett tejfölt is rakhatsz, és gyümölcsöket, mazsolát is keverhetsz bele. Csokiöntettel még vonzóbbá teheted.

Kakaós tésztájú palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só

Krémhez

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához vegyítsd a lisztet, a kakaót és a sót, majd add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, végül pedig az olajat. Habverővel keverd csomómentesre a tésztát, majd letakarva tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetést követően egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, oszlass el benne egy merőkanál tésztát. Fordítsd át körülbelül fél perc múlva a palacsintát. Ha mindkét oldala megsült, aranybarna, óvatosan csúsztasd egy tányérra. Így folytasd tovább, amíg a massza el nem fogy.

A krémhez a túrót villával törd át, azaz nyomkodd meg jól. Keverd hozzá a krémsajtot, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a citrom héját. Jó alaposan dolgozd össze. Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, és tekerd fel. Még gusztusosabb, ha körülbelül három-négy centis darabokra vágod.

Ezt is szeretjük