Nagyon finom, kakaós tésztájú palacsinta: citromos túrókrémmel a legjobb
Palacsintát úgy is készíthetsz, ha a kakaót a tésztájába kevered. Nagyon jól passzol hozzá a citromos túrókrém.

Kakaó nemcsak a palacsinta töltelékébe, hanem a tésztájába is kerülhet. A tészta tömény ízét nagyon jól ellensúlyozza a lágy, savanykás citromos túrókrém. Szezonban friss gyümölcsökkel is tálalhatod. Palacsintát olyan serpenyőben süss, amit nem használsz másra!
Kakaós tésztájú palacsinta citromos túrókrémmel
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintához
- 20 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg tej
- 5 dkg holland kakaópor
- 4 tojás
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál porcukor
- 2.5 evőkanál tejföl
- 0.5 citrom leve és reszelt héja
- friss gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd, hogy kicsit kihűljön. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el először a kakaóval és a sóval, utána a cukorral és a tojásokkal, végül add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és az olajat is. Keverj belőle csomómentes tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.
Közben állítsd össze a tölteléket: a túrót villával törd át, majd keverd el a tejföllel, a porcukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. Tedd ezt is a hűtőbe tálalásig. A pihentetési idő leteltével egy palacsintasütőt kenj ki néhány csepp olajjal, és a szokott módon süsd ki a palacsintákat. Még frissen tálald őket a hideg krémmel töltve, és ízlés szerint gyümölcsökkel.
Ha kicsit továbbfejlesztenéd a receptet, készíts belőle palacsintatortát tejszínes krémmel töltve!
Isteni, csokis palacsintatorta selymes, tejszínes krémmel rétegezve
Palacsintából nem lehet eleget sütni, ha egyszerre szeretnél nagyobb adagot tálalni, készíts belőle tortát.
Elolvasom- palacsinta
- túró
- édességek
- kakaós tésztájú túrós palacsinta
- túrós palacsinta
- kakaós tésztájú palacsinta
- citromos túrókrém
- Recept