Házi, kakaós krémmel töltött piskóta: tejszínhabbal bevonva még finomabb
Ha összejöveteleken, szülinapon saját sütivel szeretnél villantani, készítsd el ezt a kakaós-tejszínes tortát!

kakaos-tejszines-torta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olajos piskóta remek tortaalap lehet, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ha betartasz néhány szabályt, szép magas és jó levegős lesz. A kakaós krém is feldobja a tésztát. Alkalomtól és az ízlésedtől függően dekorálhatod, cukrokkal, marcipánnal, csokiforgáccsal is díszítheted.

Kakaós-tejszínes torta

Hozzávalók 16 szelethez:

A piskótához

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 7 evőkanál olaj
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tejszínes réteghez

  • 4 dl tejszínhab
  • 3 csomag fixáló
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat gondosan válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, közben adagold hozzá a sót és a cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd az olajat. A kakaót vegyítsd a liszttel és a sütőporral, és óvatosan forgasd a masszába. Ügyelj arra, hogy ne törd össze a habot. 

A tortaformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha próba során a piskótába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. 

 

A krémhez a lisztet, a kakaót, öt deka cukrot és a vaníliás cukrot dolgozd csomómentesre a tejjel. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A vajat habosítsd a maradék porcukorral, és dolgozd a kakaós masszába. Töltsd meg vele a két-három részre vágott piskótát. 
A tejszínt verd kemény habbá a kétféle cukorral és a fixálóval, majd vond be vele a tortát, és díszítsd kedved szerint. 

A fehércsokis tortát is muszáj megkóstolnod! Bármilyen alkalomra bevetheted, mindenki a csodájára jár. 

Ezt is szeretjük