Emeletes kakaós piskóta tejszínes krémmel töltve: akár torta is lehet
Ha szereted a krémes sütiket, ezzel a kakaós alapú, mascarponés tejszínnel töltött piskótával nem tudsz majd betelni.
A légiesen könnyű kakaós piskótát habos réteggel könnyen feldobhatod, és mutatós, mennyei desszertet tehetsz az asztalra. A tészta szép magas lesz, ha betartod a piskótakészítés szabályait, tehát ügyelsz a tojások szétválasztásakor, nem töröd össze a habot, nem nyitogatod az ajtót.
Kakaós, tejszínes piskóta
Hozzávalók
- 16 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 8 db tojás
- 4 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tortalaphoz készítsd el a piskótát. A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd felverni. Közben kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd amikor már nagyon kemény, tedd hozzá a tojássárgákat, és részletekben forgasd hozzá a kakaóporral vegyített lisztet is. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, nehogy összetörd a habot.
Egy közepes méretű kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát. Told 170 fokos sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amikor a tortalap teljesen kihűl, vágd három részre.
A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd dolgozd össze a mascarponéval és a porcukorral. Kend a tortalapokra, ha marad krém, a tészta tetejére és az oldalára is tehetsz.
A csupa csokis Mississippi-tortát kóstoltad már? Az alapját nem kell sütni, a tetejére pedig tejszín kerül.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció