Pillekönnyű kakaós piskóta bogyós gyümölcsökkel - Ezekkel az arányokkal bátran dolgozhatsz
Az édes kakaós piskótához remekül illenek a fanyar bogyós gyümölcsök.
Van a hűtődben friss gyümölcs? Keverd bele a kakaós piskótába. Tökéletes hozzá a szeder, a ribizli, az áfonya, a meggy. A tészta könyed, lágy, omlós lesz, és másnapra sem szárad ki. Csak egy baja van: eteti magát, így képtelenség belőle eleget sütni.
Kakakós piskóta bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg bogyós gyümölcs
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 6 db tojás
- 6 dkg vaj
- 4 dkg kakaópor
- 1 dl tej
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét 10 deka cukorral verd kemény habbá. A sárgáját jól keverd ki a maradék cukorral, a vajjal, a tejjel és a reszelt citromhéjjal, majd dolgozd a tojáshabba. Ezután óvatosan, több részletben forgasd bele a kakaóval és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak spatulát.
Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét pedig szórd meg bogyós gyümölcsökkel. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig. Tűpróbával teszteld, hogy a tészta elkészült-e. Szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, bátran kiveheted a sütőből. Ha tapad rá massza, süsd még tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció