Pillekönnyű kakaós piskóta bogyós gyümölcsökkel - Ezekkel az arányokkal bátran dolgozhatsz
Az édes kakaós piskótához remekül illenek a fanyar bogyós gyümölcsök.

Pillekönnyű kakaós piskóta bogyós gyümölcsökkel - Ezekkel az arányokkal bátran dolgozhatsz
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van a hűtődben friss gyümölcs? Keverd bele a kakaós piskótába. Tökéletes hozzá a szeder, a ribizli, az áfonya, a meggy. A tészta könyed, lágy, omlós lesz, és másnapra sem szárad ki. Csak egy baja van: eteti magát, így képtelenség belőle eleget sütni.

Kakakós piskóta bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg bogyós gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét 10 deka cukorral verd kemény habbá. A sárgáját jól keverd ki a maradék cukorral, a vajjal, a tejjel és a reszelt citromhéjjal, majd dolgozd a tojáshabba. Ezután óvatosan, több részletben forgasd bele a kakaóval és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak spatulát.
 

Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét pedig szórd meg bogyós gyümölcsökkel. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig. Tűpróbával teszteld, hogy a tészta elkészült-e. Szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, bátran kiveheted a sütőből. Ha tapad rá massza, süsd még tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük