Pillekönnyű kakaós piskóta bogyós gyümölcsökkel - Ezekkel az arányokkal bátran dolgozhatsz
Az édes kakaós piskótához remekül illenek a fanyar bogyós gyümölcsök.

Pillekönnyű kakaós piskóta bogyós gyümölcsökkel - Ezekkel az arányokkal bátran dolgozhatsz
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van a hűtődben friss gyümölcs? Keverd bele a kakaós piskótába. Tökéletes hozzá a szeder, a ribizli, az áfonya, a meggy. A tészta könyed, lágy, omlós lesz, és másnapra sem szárad ki. Csak egy baja van: eteti magát, így képtelenség belőle eleget sütni.

Kakakós piskóta bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg bogyós gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét 10 deka cukorral verd kemény habbá. A sárgáját jól keverd ki a maradék cukorral, a vajjal, a tejjel és a reszelt citromhéjjal, majd dolgozd a tojáshabba. Ezután óvatosan, több részletben forgasd bele a kakaóval és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak spatulát.
 

Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét pedig szórd meg bogyós gyümölcsökkel. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig. Tűpróbával teszteld, hogy a tészta elkészült-e. Szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, bátran kiveheted a sütőből. Ha tapad rá massza, süsd még tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük