Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije

Az omlós madeleine nem más, mint könnyű, kevert tészta mutatós, apró formában sütve.

A gyorsan összeállítható madeleine-ért te is bolondulni fogsz, ha kipróbálod. Rengeteg változata közül a kakaós az egyik legfinomabb és legkedveltebb. XV. Lajos udvarában vált népszerűvé, mert a király felesége rajongott a Madeleine nevű szobalány által készített kekszért. Azóta az egész világon imádják. Ebből a mennyiségből három adag kekszet kapsz.

kakaos-madeleine

Kakaós madeleine

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 dkg sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. A végén öntsd hozzá a vizet, és ismét keverd jól össze az egészet. A tésztát érdemes 10 percre a hűtőbe tenni, hogy kicsit besűrűsödjön.
 

Egy kisebb kanál segítségével töltsd meg a vajjal kikent sütőformát a kakaós masszával. Ha nincs formád, rakd egy habzsákba a tésztát, és formázz kagylókat. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt.

kakaos-madeleine-recept

Olvastad már?

Ezt is szeretjük