Félórás kakaós-kókuszos vajas keksz: ezekkel az arányokkal lesz igazán puha
A kakaós-kókuszos vajas keksz pillanatok alatt elkészülő ropogtatnivaló.
A kakaós-kókuszos vajas keksz elkészítésének egyik titka, hogy semmiképp ne margarint, hanem igazi vajat használj hozzá. Ettől lesz az illata ellenállhatatlan, az állaga pedig omlós és puha. Ne is süsd túl, egy tepsi kevesebb mint tíz perc alatt készen van. A kakaó és a kókusz sokféle sütiben alkot remek párost, nem véletlen, hogy rengetegen imádják.
Kakaós-kókuszos vajas keksz
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A lisztet keverd el a porcukorral, a kókuszreszelékkel, a kakaóporral és a sóval. A vajat kockázd fel, morzsold el a lisztes keverékkel, és gyors mozdulatokkal gyúrd az egészet simára. Csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben legalább fél órát.
A pihentetési idő leteltével nyújtsd ki a tésztát egy lisztezett deszkán, és nagyobb pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A darabokat sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 8 percre. Ennyi idő elég neki ahhoz, hogy megszilárduljon, de ne száradjon ki. A kisült kekszek lezárt dobozban sokáig puhák maradnak.
Hasonló finomságot akár liszt nélkül is készíthetsz kókuszreszelék és darált mandula felhasználásával.
Kókuszos-mandulás keksz liszt nélkül: rögtön dupla adagban készítsd
Ez az omlós keksz lisztmentesen, őrölt mandulával készül, ráadásul nagyon gyorsan összedobhatod, pillanatok alatt megsül.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció