Kakaós gofri csokival és fügével: kényeztető, mégis egyszerű desszert
A gofri még izgalmasabb lesz, ha a tésztába kakaót is keversz. Friss gyümölccsel kínáld, a füge most nyerő választás.

A rácsos gofri elég közeli rokona a palacsintának. Szinte ugyanazokból az alapanyagokból készül, és könnyen variálható. Nincs benne semmi bonyolult, így a kezdőket is sikerélmény kecsegteti. Ne spórolj a vajjal, hisz megakadályozza, hogy a tészta letapadjon. Fokozd tovább az élvezetet, kínáld a gofrit csokiöntettel vagy pudinggal!
Kakaós gofri fügével
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 db füge
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Adagold hozzá a tejet, a vajat, majd a sóval, a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Végül óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Arra vigyázz, hogy ne törjön össze. A csomómentesre kevert masszát adagold a gofrisütőbe, és süsd meg a tésztát körülbelül öt perc alatt.
A fügéket vágd fel, és a gofrival együtt kínáld.
Gofrit is készíthetsz sokféleképpen. A belga változat élesztővel készül, tehát keleszteni kell.