Kakaós piskótatekercs csokis krémmel: így nem törik meg a tészta
Ez a kakaós, csokis piskótatekercs minden elvárásodnak megfelel. A tészta könnyű, a töltelék lágy.

Kakaós piskótatekercs csokis krémmel: így nem törik meg a tészta
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csodás csokis krém mennyei ízt ad a puha kakaós piskótának. A legfinomabb akkor lesz, ha minőségi étcsokit használsz hozzá. Egy-két trükkel pedig könnyedén feltekerheted. A tetejét díszítheted tejszínnel, csokiforgáccsal, gyümölccsel.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét verd nagyon kemény habbá egy csipet sóval, majd forgasd a sárgájához. Szép lassan keverd hozzá fakanállal az átszitált, kakaóval vegyített lisztet. Ha a massza homogén, egyengesd egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe.

Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a piskótát 10-15 perc alatt. Arra figyelj, hogy a tészta ne legyen túl vastag, mert nehéz lesz feltekerni. Ne süsd túl, mert akkor könnyebben megrepedhet. Borítsd a piskótát egy nedves konyharuhára, és húzd le róla a papírt. Határozott, gyors mozdulattal tekerd fel a ruhával, majd ezt ismételd meg még kétszer-háromszor. Így nem fog megtörni a tészta.

A krémhez a jó minőségű étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, és várd meg, míg langyosra hűl. Keverd hozzá a vajat, a cukrot és a rumot, majd tedd a hűtőbe fél órára. Ha teljesen kihűl, gépi habverővel dolgozd habosra. A piskótalapot tekerd szét, egyenletesen kend rá a tölteléket, és csavard fel jó szorosan. Ha jut krém, a külsejére is kenhetsz. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Ezt is szeretjük