Kakaós piskótatekercs csokis krémmel: így nem törik meg a tészta
Ez a kakaós, csokis piskótatekercs minden elvárásodnak megfelel. A tészta könnyű, a töltelék lágy.

Kakaós piskótatekercs csokis krémmel: így nem törik meg a tészta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csodás csokis krém mennyei ízt ad a puha kakaós piskótának. A legfinomabb akkor lesz, ha minőségi étcsokit használsz hozzá. Egy-két trükkel pedig könnyedén feltekerheted. A tetejét díszítheted tejszínnel, csokiforgáccsal, gyümölccsel.

Kakakós-csokis piskótatekercs

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét verd nagyon kemény habbá egy csipet sóval, majd forgasd a sárgájához. Szép lassan keverd hozzá fakanállal az átszitált, kakaóval vegyített lisztet. Ha a massza homogén, egyengesd egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe.

Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a piskótát 10-15 perc alatt. Arra figyelj, hogy a tészta ne legyen túl vastag, mert nehéz lesz feltekerni. Ne süsd túl, mert akkor könnyebben megrepedhet. Borítsd a piskótát egy nedves konyharuhára, és húzd le róla a papírt. Határozott, gyors mozdulattal tekerd fel a ruhával, majd ezt ismételd meg még kétszer-háromszor. Így nem fog megtörni a tészta.

A krémhez a jó minőségű étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, és várd meg, míg langyosra hűl. Keverd hozzá a vajat, a cukrot és a rumot, majd tedd a hűtőbe fél órára. Ha teljesen kihűl, gépi habverővel dolgozd habosra. A piskótalapot tekerd szét, egyenletesen kend rá a tölteléket, és csavard fel jó szorosan. Ha jut krém, a külsejére is kenhetsz. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Ezt is szeretjük