30 perces kakaós, csokis süti egyszerű kevert tésztából - Ne akard túlbonyolítani
A kakaós, csokis kevert volt a nagyi kedvenc sütije, a receptjét máig sokan elkérik.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
Neked is jár egy kis kényeztetés! A kakaós-csokis kevert sütivel biztosan jobb hangulatba kerülsz. Mehet bele minden, amit otthon találsz: lekvár, aszalvány, dió, hogy még teljesebb legyen az élvezet. Ez az édesség remek bizonyíték arra, hogy sokszor az egyszerű finomságok jobbak, mint a bonyolult, csupa krémes sütik.
Kakaós, csokis kevert süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd ki a cukorral, és add hozzá a tojást. Ehhez mehet a sütőporral, kakaóval vegyített liszt, majd tedd hozzá a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit. Dolgozd össze a masszát.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a csokis-kakaós keveréket. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg, körülbelül 20-25 perc kell neki. Tűpróbával győződj meg arról, hogy a tészta átsült-e. Ha egy tűt vagy fogvájót szúrsz a süti közepébe, és nem ragad hozzá massza, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.

Még több recept