Pillekönnyű kakaós piskóta banánnal: így nem esik össze a tészta

A banán és a piskóta kombinációjából csak valami igazán jó dolog sülhet ki!

Kakaós-banános piskóta receptje

A puha, édes banán sokak kedvence. Süteménybe csempészve még puhábbá, szaftosabbá, édesebbé varázsolja a desszertet. Kerülhet krémekbe, muffinokba, kuglófba, mennyei banánkenyeret is készíthetsz belőle. Sőt, legközelebb a kakaós piskótát is dobd fel vele! A tojásokat érdemes előre kivenni a hűtőből, hogy könnyebben fel tudd verni. A sütési idő a tepsi nagyságától és a süti vastagságától függően változhat.

Kakaós-banános piskóta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor cukormentes
  • 2 db banán
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét a sóval verd kemény habbá. Egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, és kanalanként a cukrot. A sütőporral vegyített lisztet óvatosan forgasd hozzá fakanállal. Arra ügyelj, hogy ne törd össze a habot. Végül a kakaót tedd hozzá, és dolgozd homogénre a masszát. 

 

A sima tésztát egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejére pedig rakd a felkarikázott banánt. Süsd meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet. Ha a piskótába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a tésztát a sütőből.  

A banánkenyér tepsiben sütve, csokimázzal megkoronázva mennyei édesség, ami napokig finom puha marad.

Mennyei banános sütemény csokimázzal borítva: joghurttal készül a tésztája

Rögtön egy nagy tepsivel süss ebből a mennyei banános sütiből, napokig megőrzi a puhaságát, nem lesz száraz.

Elolvasom

Getty Images

Ezt is szeretjük