Ellenállhatatlan banános kuglóf: nehogy kidobd a túlérett gyümölcsöt
A banános kuglófnak annyira finom, könnyű a tésztája, csábító az illata, hogy nehéz kivárni, míg ehetőre hűl.

bananos-kuglof
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a kávé mellé keresel mennyei édességet, ha uzsonnára vagy vendégvárónak készítenél sütit, a banános kuglófot bátran választhatod. Keverve is tökéletes, álomfinom a tésztája. A banán nedvességének köszönhetően tovább friss és puha marad. Fűszerekkel nagyon jól variálható, fahéjjal igazán nyerő. Bátran gazdagítsd a kuglófot túlérett, barnulásnak indult banánnal, csak édesebb lesz tőle a tészta. 

Banános kuglóf

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Rakd egy másik edénybe a puha, szobahőmérsékletű vajat, habosítsd a kétféle cukorral, majd add hozzá a tojást. Öntsd hozzá a tejszínt, és mehet hozzá a villával áttört banán. Forgasd a masszába a lisztes keveréket, és dolgozd simára.

Egyengesd a tésztát a vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Teszteld tűpróbával, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a kuglófba szúrt tűt vagy hegyes kést tisztán húzod ki, biztosan átsült. Pihentesd a formában pár percig, majd fordítsd ki. 
A banánkenyér is ellenállhatatlan sütemény. Fahéjjal, csokidarabokkal pedig még vonzóbbá teheted. 

Ezt is szeretjük