Pufók amerikai kakaós palacsinta - 20 perc alatt kész a csábító hétvégi reggeli
Az amerikai kakaós palacsintából bármikor, bármennyi jöhet.

- Vidám nyári felsők 10 ezer forint alatt: kánikulabarát, csinos fazonok, melyek a laza szetteket is nőies szintre emelik »
- 11 arckontúr-feszesítő gyakorlat toka ellen: ezeket a pontokat stimuláld, hogy eltűnjön a zsírpárna »
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
Vedd át te is az amerikaiak szokását, készíts palacsintát reggelire. Ha a tésztájába kakaót is raksz, mindenki el lesz tőle ájulva. Juharsziruppal vagy csokiöntettel és különféle gyümölccsel tálald.
Az amerikai palacsinta a tésztájába kerülő sütőpor miatt lesz vastagabb és lágyabb, mint az általunk megszokott. Ha lekevered, rögtön sütheted, nem kell pihentetni a masszát.

Kakaós amerikai palacsinta
- 2 bögre liszt
- 1 és negyed bögre tej
- 3 evőkanál kakaó
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaj
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés ideje: 20 perc
Rakd egy tálba a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a sót, majd jól keverd össze. Másik edényben habverővel dolgozd össze a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot, majd forgasd hozzá a lisztes keveréket. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, és dolgozd simára a masszát. Sűrűbb lesz, mint a mi hagyományos tésztánk.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, kanalazz bele a masszából, és oszlasd el. Kis lángon süsd körülbelül két percig, majd egy határozott mozdulattal fordítsd meg. A másik oldalát elég fél-egy percig sütni. Csúsztasd egy tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járj el. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, rögtön tálald.