Kakaós tésztájú amerikai palacsinta: csokival leöntve még finomabb

Sokkal csábítóbb a pufi amerikai palacsinta, ha a tésztájához kevés kakaót is keversz, és csokikrémmel kínálod.

Kakaós amerikai palacsinta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai palacsinta Magyarországon is egyre népszerűbb reggelire, vagy valamilyen tartalmasabb leves után. Tésztája hasonlít a nálunk megszokott palacsintáéra, de vastagabb annál. A kakaós változatot leöntheted házi csokoládékrémmel, amibe maradék húsvéti csokit is beletördelhetsz.

Kakaós amerikai palacsinta receptje

Hozzávalók

A palacsintákhoz

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • olaj vagy vaj a sütéshez

A csokikrémhez

  • 2 evőkanál víz
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • néhány darab tejcsoki (elhagyható)
  • pillecukor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A csipet sóval, a sütőporral és a kakaóporral vegyített lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edényben keverd össze a porcukrot a vaníliás cukorral, a tojásokkal és a meglangyosított tejjel, majd öntsd a kakaós liszthez. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához.

Egy serpenyőben hevíts olajat vagy vajat, és merőkanállal adagold bele a palacsintákat. Mindkét oldalukat süsd meg, és helyezd a tésztákat egymásra egy tányéron. Tálalásig letakarva tartsd melegen.
 

A csokikrémhez keverd össze a vizet a kakaóporral és a cukorral. Ha van otthon, tördelhetsz bele tej- vagy étcsokoládét is. Lassú tűzön olvaszd össze, és tálaláskor csorgasd a palacsintákra. Pillecukorral még vonzóbbá teheted. 
Ha kedveled a különféle palacsintákat, ezt a mákos-citromos francia változatot is próbáld ki.

Ezt is szeretjük