Ízletes, omlós kacsasült
Csapj fejedelmi lakomát zamatos kacsasülttel, kínálj hozzá párolt káposztát és hagymás krumplit.
A kívül ropogós, belül omlós kacsasültnek kicsik és nagyok sem tudnak ellenállni. Olyan könnyű elkészíteni, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A kacsát sütheted darabokban, egyben, mindenhogy nagyon finom lesz.
Kacsasült
Hozzávalók 4 személyre
- 1 pecsenyekacsa
- 2 dl bor
- 1 dl olaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 ágacska friss rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 1 mokkáskanál bors
- kacsazsír
Elkészítés:
A kacsát mosd meg, darabold fel. A combok és a mell bőrös felét átlósan irdald be. Arra ügyelj, hogy ne vágj a húsba. Egy tálban keverd össze az olajat a megpucolt, felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a rozmaring apróra vágott leveleivel és az őrölt köménnyel. Ezzel jól dörzsöld be a kacsát.
Egy nagy tepsit kenj ki zsírral, rendezd el benne a húsdarabokat úgy, hogy a bőrös felük legyen felül. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd körülbelül másfél-két óráig. Időközönként öntözd meg a kacsát kevés borral, a sütés vége felé pedig fordítsd is meg a darabokat. Ha már minden puha, vedd le a fóliát, és 15 perc alatt süsd szép pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció