Ízletes, omlós kacsasült
Ennél egyszerűbb nem is lehet
Csapj fejedelmi lakomát zamatos kacsasülttel, kínálj hozzá párolt káposztát és hagymás krumplit.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kívül ropogós, belül omlós kacsasültnek kicsik és nagyok sem tudnak ellenállni. Olyan könnyű elkészíteni, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A kacsát sütheted darabokban, egyben, mindenhogy nagyon finom lesz.

Kacsasült

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 pecsenyekacsa
  • 2 dl bor
  • 1 dl olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál bors
  • kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát mosd meg, darabold fel. A combok és a mell bőrös felét átlósan irdald be. Arra ügyelj, hogy ne vágj a húsba. Egy tálban keverd össze az olajat a megpucolt, felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a rozmaring apróra vágott leveleivel és az őrölt köménnyel. Ezzel jól dörzsöld be a kacsát.

Egy nagy tepsit kenj ki zsírral, rendezd el benne a húsdarabokat úgy, hogy a bőrös felük legyen felül. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd körülbelül másfél-két óráig. Időközönként öntözd meg a kacsát kevés borral, a sütés vége felé pedig fordítsd is meg a darabokat. Ha már minden puha, vedd le a fóliát, és 15 perc alatt süsd szép pirosra.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük