Ízletes, omlós kacsasült
Ennél egyszerűbb nem is lehet
Csapj fejedelmi lakomát zamatos kacsasülttel, kínálj hozzá párolt káposztát és hagymás krumplit.

Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

Nagyon divatos ez a kabát, de elronthatja az alakodat: így viseld, hogy ne szélesítsen »

Jennifer Lopez natúr arccal pózolt egy férfimagazinnak: nem szégyellte a természetességet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kívül ropogós, belül omlós kacsasültnek kicsik és nagyok sem tudnak ellenállni. Olyan könnyű elkészíteni, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A kacsát sütheted darabokban, egyben, mindenhogy nagyon finom lesz.

Kacsasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 pecsenyekacsa
  • 2 dl bor
  • 1 dl olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál bors
  • kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát mosd meg, darabold fel. A combok és a mell bőrös felét átlósan irdald be. Arra ügyelj, hogy ne vágj a húsba. Egy tálban keverd össze az olajat a megpucolt, felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a rozmaring apróra vágott leveleivel és az őrölt köménnyel. Ezzel jól dörzsöld be a kacsát.

Egy nagy tepsit kenj ki zsírral, rendezd el benne a húsdarabokat úgy, hogy a bőrös felük legyen felül. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd körülbelül másfél-két óráig. Időközönként öntözd meg a kacsát kevés borral, a sütés vége felé pedig fordítsd is meg a darabokat. Ha már minden puha, vedd le a fóliát, és 15 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük