Juhtúróval töltött cukkini
Nem kell mindig nehezet enni a hidegben, a juhtúróval töltött cukkini igazi felüdülés lesz a gyomornak és az ízlelőbimbóknak.
Bár az ember a hidegben tartalmasabb ételekre vágyik, néha jó, ha beiktatsz egy-egy könnyedebb fogást, különben nem csak a karácsonyi pluszkilók miatt aggódhatsz.


A cukkini enyhe ízét remekül kiegészíti a csípős juhtúró. Ha nem vágysz húsra, készítsd el ezt az egyszerű fogást.
Juhtúrós cukkini
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db bébicukkini
- 10 dkg juhtúró
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál olaj
- zsemlemorzsa
- só
- bors
A megmosott cukkinik tetejét vágd le, majd vájd ki a belsejüket, és tedd félre.
A többi hozzávalót alaposan keverd el a cukkini húsával, majd töltsd vissza a zöldségbe, tedd rá a kalapkákat, és előmelegített sütőben süsd 30 percig. Ha nem kapsz bébicukkinit, akkor hosszában vágd ketté a rendeset, és úgy készítsd el.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- kelbimbó
Kelbimbós csirkemell

- krumpli
- egytálétel
Rakott krumpli, ahogy a törökök csinálják

- gomba
- zöldség