Sütőben sült, juhtúrós, tejfölös tészta, ami után sokáig nem leszel éhes
A könnyen összedobható túrós tészta is lehet extra! Csak kicsit kell változtatni az eddigi recepten.
Még finomabb lesz a régi kedvenc, ha juhtúróval készíted. Az íze jellegzetesebb, karakteresebb, az állaga kicsit krémesebb. Persze, erről sem hiányozhat a nagy adag tejföl és a bacon. Házi hozzávalókból sokkal finomabb lesz a végeredmény. Nem feltétlenül kell hozzá csuszatészta, tökéletes fusillivel, szarvacskával is. Nem szárad ki, és mindenki repetázni akar belőle. A kovászos uborka ehhez is illik.
Juhtúrós, tejfölös tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg tészta
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg bacon
- 5 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A tésztát rakd forrásban lévő, bő vízbe, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A bacont vágd apróra, és pirítsd meg egy serpenyőben.
A túrót villával kicsit nyomkodd meg, majd lazítsd a tejföl felével, és ízesítsd fokhagymával. A tésztát rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, oszlasd el rajta a juhtúrós keveréket, és borítsd le a maradák tejföllel. A bacon kisült zsírjával is meglocsolhatod. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Baconnel megszórva tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció