Hagymás, juhtúrós sztrapacska felvidéki recept szerint - Igazán ízletes és laktató
A sztrapacska a mi nokedlink felturbózott változata.

Hagymás, juhtúrós sztrapacska felvidéki recept szerint - Igazán ízletes és laktató
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezeket a gyors trükköket vesd be, ha sehogy sem áll a hajad reggel »

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplis galuska, vagy, ahogy a szlovákok hívják, haluska, könnyen elkészíthető, gazdagon főfogásként is kínálhatod, de pörköltek mellé köretnek is tökéletes. Az ízletes tészta sok variációja közül a juhtúrós a legnépszerűbb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg szalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és reszeld le. Várd meg, amíg kevés levet enged, majd picit sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat. Keverd ki a tésztát annyi liszttel, amennyit felvesz. Akkor jó az állaga, ha a mi galuskánknál kicsit keményebb. Szaggasd lobogó vízbe, és főzd ki. Amikor feljön a tészta a víz felszínére, szűrd le, majd csepegtesd le. Ezt a mennyiséget több részletben tudod csak kifőzni.

A szalonnát kockázd fel, és egy lábosban pirítsd meg a felaprított hagymával együtt. A galuskát öntsd a hagymás zsírra, és szórd meg juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor rakj a tetejére a megsült szalonnából. Gazdagíthatod még tejföllel, és tehetsz rá snidlinget.

Blog.hu ajánló