Egyszerű, omlós juhtúrós, sajtos pogácsa: kelesztés, dagasztás nélkül

Ha egyszerű, de különleges pogácsát készítenél, a juhtúrós, sajtos változatban nem fogsz csalódni.

Juhtúrós, sajtos pogácsa receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karakteres juhtúró ínyenccé teszi az egyszerű pogácsát. A sajt ezúttal a tésztába kerül, a tetejére pedig szórj szezámmagot és tökmagot. Jó hír, hogy nem kell dagasztani, keleszteni. Elég egy órát pihentetni, viszont jót tesz a tésztának, ha már a sütés előtti este összeállítod, és egy éjszakán át állni hagyod. Ez a puha pogácsa mindig nagyon kapós. 

Juhtúrós, sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • 25 dkg juhtúró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 teáskanál
  • szezámmag
  • tökmag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a juhtúrót, a kisebb darabokra vágott vajat, a sajtot, és gyúrd össze. Szórj hozzá kevés sót, de ne túl sokat, mert a juhtúró úgyis sós. Lágy, de gyúrható tésztát kell kapnod. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pihentetés után gyúrd át a tésztát, és nyújtsd ki lisztezett felületen két centi vastagra. Tetszőleges méretű szaggatóval szúrd ki a tésztát, kend meg mindegyik pogácsát villával felvert tojással, és szórd meg magvakkal. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Ha kicsit több időt is szívesen rászánsz a sütésre, készíts hajtogatott sajtos-túrós pogácsát.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük