Egyszerű, omlós juhtúrós, sajtos pogácsa: kelesztés, dagasztás nélkül
Ha egyszerű, de különleges pogácsát készítenél, a juhtúrós, sajtos változatban nem fogsz csalódni.
A karakteres juhtúró ínyenccé teszi az egyszerű pogácsát. A sajt ezúttal a tésztába kerül, a tetejére pedig szórj szezámmagot és tökmagot. Jó hír, hogy nem kell dagasztani, keleszteni. Elég egy órát pihentetni, viszont jót tesz a tésztának, ha már a sütés előtti este összeállítod, és egy éjszakán át állni hagyod. Ez a puha pogácsa mindig nagyon kapós.
Juhtúrós, sajtos pogácsa
Hozzávalók
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 1 db tojás a kenéshez
- 1 teáskanál só
- szezámmag
- tökmag
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a juhtúrót, a kisebb darabokra vágott vajat, a sajtot, és gyúrd össze. Szórj hozzá kevés sót, de ne túl sokat, mert a juhtúró úgyis sós. Lágy, de gyúrható tésztát kell kapnod. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pihentetés után gyúrd át a tésztát, és nyújtsd ki lisztezett felületen két centi vastagra. Tetszőleges méretű szaggatóval szúrd ki a tésztát, kend meg mindegyik pogácsát villával felvert tojással, és szórd meg magvakkal. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Ha kicsit több időt is szívesen rászánsz a sütésre, készíts hajtogatott sajtos-túrós pogácsát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció