Klasszikus húsvéti körözött juhtúróval: friss, ropogós kenyérrel az igazi
A klasszikus házi juhtúrós körözött a legfinomabb húsvéti reggeli.

Nem is kell a házi juhtúrós körözöttnél finomabb fogás húsvét reggelén. Úgy az igazi, ha ropogós kenyérre kened, és friss zöldségeket is fogyasztasz mellé. Ha magad készíted a körözöttet, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz tele felesleges adalékanyagokkal.
Juhtúrós körözött
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg juhtúró
- 7.5 dkg vaj
- 1 kis lila hagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál köménymag
- só ízlés szerint
- csípős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat elkészítés előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon, és könnyebben kezelhetővé váljon. A lila hagymát reszeld le vagy vágd nagyon apróra. A juhtúrót egy tálban törd össze, add hozzá a puha vajat, a hagymát, a tejfölt, a pirospaprikát és a köménymagot. Ha erősen szereted, karikázz bele egy kis csípős paprikát is. Kóstold meg, ha úgy érzed, sózz rajta egy kicsit, de a juhtúró általában már önmagában is elég sós. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Aki szereti a juhtúrót, az általában a sztrapacskáért is odavan: most készítsd el a tésztát is házilag!