Joghurtos tésztasaláta a hűtőből: mehet bele a maradék zöldség

A hideg, joghurtos, zöldséges tésztasaláta maradékmentő fogásnak is tökéletes.

Joghurtos, zöldséges tésztasaláta

A nagy melegben nem mindig kívánjuk a meleg fogásokat: az ilyen alkalmakra tökéletes a hideg, joghurtos, zöldséges tésztasaláta. Mehet bele, borsó, paprika, lila hagyma, roppanós zellerszár és minden más is, amit megkívánsz, vagy ami megtalálható a hűtődben. A joghurtos szósz is pofonegyszerűen készül, alig kell bele valami.

Joghurtos, zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg kifejtett zöldborsó
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 zellerszár
  • 1 lila hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 csokor snidling
  • 0.5 csokor petrezselyem

Az öntethez:

  • 50 dkg görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A zöldborsót fejtsd ki, és kevés víz hozzáadásával tíz perc alatt párold roppanósra. A zöldségeket és a hagymát tisztítsd meg és szeleteld fel.

 

Az öntethez való joghurtot keverd össze a sóval és a zúzott fokhagymával. Forgasd bele először a tésztát, utána a megpárolt zöldborsót, a zöldségeket és hagymát. Szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel, fedd le a tálat, és pihentesd a hűtőben legalább két-három órát, amíg az ízei összeérnek.

A salátákat érdemes sűrű görög joghurttal készíteni: ehhez a roppanós reteksalátához is tökéletesen megy.

Krémes tzatziki zsenge retekből: sűrű joghurttal lesz a legfinomabb

A picit csípős, zsenge retek tökéletesen működik a klasszikus joghurtos-kapros szósszal, még intenzívebb íze lesz a tzatzikinek.

Elolvasom
Ezt is szeretjük