Hipergyors joghurtos, szedres muffin: egyszerű, és csodás íze van
A szedres muffinnak a joghurttól lesz igazán könnyű a tésztája.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Az egészséges, kicsit fanyar szeder mennyei ízt ad az édeskés muffinnak. Ebben a receptben az külön jó, hogy nem kell mérleg, elég a méricskéléshez a joghurtospohár. Most feltétlenül friss szederből készítsd. Idényen kívül azonban a mirelit gyümölcs is megteszi. Arra figyelj, hogy ne töltsd tele a sütő mélyedéseit tésztával, mert a muffinok sülés közben jól megemelkednek.
Joghurtos, szedres muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre szeder
- 1 bögre joghurt
- 1 bögre cukor
- 1 db tojás
- 0.5 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik edényben kicsit verd fel a tojást, majd keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá az olajat és a joghurtot, majd finom mozdulatokkal dolgozd össze a két keveréket. Végül forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett szedret.
Egyenletesen töltsd a masszát a papírral kibélelt muffinformákba, és told közepesen előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha a tészta feljön, és szép aranybarna, szúrj az egyik muffinba egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld.

Még több recept