Hipergyors joghurtos, szedres muffin: egyszerű, és csodás íze van
A szedres muffinnak a joghurttól lesz igazán könnyű a tésztája.

Hipergyors joghurtos, szedres muffin: egyszerű, és csodás íze van
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges, kicsit fanyar szeder mennyei ízt ad az édeskés muffinnak. Ebben a receptben az külön jó, hogy nem kell mérleg, elég a méricskéléshez a joghurtospohár. Most feltétlenül friss szederből készítsd. Idényen kívül azonban a mirelit gyümölcs is megteszi. Arra figyelj, hogy ne töltsd tele a sütő mélyedéseit tésztával, mert a muffinok sülés közben jól megemelkednek.

Joghurtos, szedres muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre szeder
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre cukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik edényben kicsit verd fel a tojást, majd keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá az olajat és a joghurtot, majd finom mozdulatokkal dolgozd össze a két keveréket. Végül forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett szedret.
 

Egyenletesen töltsd a masszát a papírral kibélelt muffinformákba, és told közepesen előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha a tészta feljön, és szép aranybarna, szúrj az egyik muffinba egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük