Joghurtos, ribizlis kevert süti: egyszerűen összeállítható, abbahagyhatatlan finomság
Az omlós kevert süti a joghurttól finom puha lesz. A ribizli jól illik az édes tésztához.

beauty and style

- Erre figyelj, ha vízálló sminket használsz: a felrakása és a lemosása is igényel pár apró trükköt »
- Nem csak szépít, relaxáláshoz is tökéletes az aromafürdő: percek alatt ellazít, és a bőrnek is jót tesz »
- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
Top olvasott cikkek
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A kicsit fanyar ribizli sajnálatos módon elhanyagolt gyümölcs, pedig a nagy nyári melegben jólesik a savanyú íze, ráadásul nem is drága. A joghurtos kevert tésztával kombinálva pedig szuper és gyors édességet készíthetsz vele.
Ribizlis kevert süti
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg ribizli
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 dl joghurt
- 2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukrot keverd ki jól a tojással, majd add hozzá a vaníliát, a joghurtot és az olajat. Forgasd össze a sütőporral vegyített liszttel. Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Tedd a tetejére a leszemezett, megmosott és lecsepegtetett ribizlit.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld fel, majd hints rá porcukrot.

Még több recept