Joghurtos minipalacsinta: könnyű, nyárias desszert
Az oladuski, avagy az orosz joghurtos palacsinta kiváló reggeli, ha van egy kis időd.

Joghurtos minipalacsinta: könnyű, nyárias desszert
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a palacsintát képtelenség megunni, készítsd el néha egy kicsit másképp, mint ahogy szoktad! Ebbe az ellenállhatatlan édességbe a tej helyett joghurt kerül. Ettől az átlagosnál kicsit sűrűbb lesz a tésztája, így ügyelni kell arra, hogy jól átsüljön. Mehetnek még bele akár friss gyümölcsök, csokidarabok is. Kínálhatod mézes tejföllel vagy juharsziruppal.

Joghurtos minipalacsinta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 4.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a joghurtot, a tojást, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vaníliát és a cukrot. Jól dolgozd el, körülbelül öt percig keverd folyamatosan. Amikor már sima, pihentesd körülbelül fél órán át a hűtőben.
 

Hevíts fel egy serpenyőben kevés olajat, és kanalazz bele a masszából egy púpos evőkanállal. A hagyományos palacsintánál kisebb legyen a tészta, így több is elfér egyszerre a serpenyőben. Süsd addig, amíg a palacsinta tetején megjelennek kisebb buborékok, majd fordítsd át, és süsd a másik oldalát is pár percig, hogy szép aranybarna legyen.

Ezt is szeretjük