Joghurtos minipalacsinta: könnyű, nyárias desszert
Az oladuski, avagy az orosz joghurtos palacsinta kiváló reggeli, ha van egy kis időd.

Joghurtos minipalacsinta: könnyű, nyárias desszert
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a palacsintát képtelenség megunni, készítsd el néha egy kicsit másképp, mint ahogy szoktad! Ebbe az ellenállhatatlan édességbe a tej helyett joghurt kerül. Ettől az átlagosnál kicsit sűrűbb lesz a tésztája, így ügyelni kell arra, hogy jól átsüljön. Mehetnek még bele akár friss gyümölcsök, csokidarabok is. Kínálhatod mézes tejföllel vagy juharsziruppal.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 4.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a joghurtot, a tojást, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vaníliát és a cukrot. Jól dolgozd el, körülbelül öt percig keverd folyamatosan. Amikor már sima, pihentesd körülbelül fél órán át a hűtőben.
 

Hevíts fel egy serpenyőben kevés olajat, és kanalazz bele a masszából egy púpos evőkanállal. A hagyományos palacsintánál kisebb legyen a tészta, így több is elfér egyszerre a serpenyőben. Süsd addig, amíg a palacsinta tetején megjelennek kisebb buborékok, majd fordítsd át, és süsd a másik oldalát is pár percig, hogy szép aranybarna legyen.

Ezt is szeretjük