Joghurtos minipalacsinta: könnyű, nyárias desszert
Az oladuski, avagy az orosz joghurtos palacsinta kiváló reggeli, ha van egy kis időd.

Joghurtos minipalacsinta: könnyű, nyárias desszert
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a palacsintát képtelenség megunni, készítsd el néha egy kicsit másképp, mint ahogy szoktad! Ebbe az ellenállhatatlan édességbe a tej helyett joghurt kerül. Ettől az átlagosnál kicsit sűrűbb lesz a tésztája, így ügyelni kell arra, hogy jól átsüljön. Mehetnek még bele akár friss gyümölcsök, csokidarabok is. Kínálhatod mézes tejföllel vagy juharsziruppal.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 4.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a joghurtot, a tojást, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vaníliát és a cukrot. Jól dolgozd el, körülbelül öt percig keverd folyamatosan. Amikor már sima, pihentesd körülbelül fél órán át a hűtőben.
 

Hevíts fel egy serpenyőben kevés olajat, és kanalazz bele a masszából egy púpos evőkanállal. A hagyományos palacsintánál kisebb legyen a tészta, így több is elfér egyszerre a serpenyőben. Süsd addig, amíg a palacsinta tetején megjelennek kisebb buborékok, majd fordítsd át, és süsd a másik oldalát is pár percig, hogy szép aranybarna legyen.

Ezt is szeretjük