Krémes, joghurtos, kapros öntet: salátákhoz, húsokhoz is jól jön
Mindig jól jön egy bevált öntet, hisz számtalan ételt feldobhatsz vele. A joghurtos, kapros változat percek alatt elkészül.
A joghurtos-kapros öntet tökéletes kiegészítője lehet a grill-, sült és rántott húsoknak, a halaknak, de még zöldségekhez, salátákhoz is illik. Nem bánod meg, ha görög joghurt lesz a szósz alapja. Érdemes tálalás előtt a hűtőben pihentetni. Hideg helyen napokig eláll.
Joghurtos, kapros öntet
Hozzávalók
- 2 dl natúr joghurt
- 1 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket pucold meg, és reszeld le, vagy pépesítsd fokhagymanyomóval. A kaprot mosd meg, törölgesd szárazra, és aprítsd fel.
Rakd egy tálba a joghurtot, tedd hozzá a tejfölt, a citrom levét, ízlés szerinti sót, borsot, végül a kaprot is szórd hozzá. Keverd jó alaposan össze, és lefedve tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Az Ezersziget öntetet is elkészítheted otthon, ízélményben nem okoz csalódást.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció