Isteni, joghurtos házi eperfagyi egyszerűen: gép nélkül is tökéletes lesz

Csupán négy hozzávalóból is mennyei házi eperfagyit készíthetsz mindenféle adalékanyag nélkül.

Joghurtos házi eperfagyi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Fagyit készíteni otthon egyáltalán nem ördöngösség. Minőségi hozzávalókra, egy turmixgépre, és öt perc munkára van szükség, hogy elviselhetőbbé tedd majd a kánikulai napokat. A legegyszerűbb talán a joghurtos változat, ami fagyigép nélkül is jó krémes lesz. 

Joghurtos házi eperfagyi

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 8 dkg cukor
  • 1.5 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, és rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Add hozzá a cukrot, a joghurtot és citromlevet, majd turmixold két-három perc alatt jó krémesre. A gyümölcsöt akár botmixerrel is pépesítheted. Ha megfelelő az állaga, öntsd át egy légmentesen záródó dobozba, és tedd a fagyasztóba.

Hagyd bent legalább hat órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted a hidegen. Érdemes egyszer-kétszer átkeverni. Tálalás előtt 15-20 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy szebben tudd adagolni. Díszítheted eperrel, magvakkal, esetleg cukorral is. Legfeljebb két-három hétig tárold a mélyhűtőben.
A tejszínes változatot is feltétlenül próbáld ki! Az alapreceptet kedvedre variálhatod.

Ezt is szeretjük