Ellenállhatatlan citromkenyér kevert tésztából: a joghurttól lesz olyan puha a tészta
Egyszerűen elkészíthető, frissítő uzsonna vagy csodás desszert is lehet a joghurtos citromkenyér, ami biztos, hogy hamar el fog tűnni a tányérról.

citromkenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyümölcskenyeret készíteni igazán nem egy bonyolult dolog: csak összekevered a hozzávalókat, és hagyod, hogy megsüljön az ellenállhatatlan édesség. A citromkenyér igazi frissítő csemege lehet a melegebb napokon. Az élményt a tetejére vágott citromkarikák és a rácsorgatott szirup teszi teljessé. 

Joghurtos citromkenyér receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 3 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A tetejére

  • 10 dkg porcukor
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd el a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban robotgéppel verd habosra a tojásokat. Amikor már nagy buborékok jelennek meg benne, adagold hozzá a cukrot, a natúr joghurtot és a két, alaposan megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához.

Egy hosszú formát bélelj ki sütőpapírral, és ebbe öntsd a masszát. A maradék citromot vágd karikákra, helyezd el a szeleteket a tészta tetején, majd told a sütőbe, és süsd 50 percig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
 

Ha a citromkenyér megsült, vedd ki a sütőből. Amíg egy kicsit hűl, készítsd el a szirupot: a citrom levét facsard egy vastag aljú, kis lábosba, kanalazd hozzá a cukrot, kis lángon olvaszd fel, majd csorgasd a sütemény tetejére. Várd meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteld fel.
Ha kicsit több időd van, próbáld ki ezt a különleges angol gyümölcskenyeret marcipánnal a tetején.

Ezt is szeretjük