A legfinomabb joghurtos bögrés süti receptje: egy pohárban mérheted ki az összes hozzávalót
A joghurtos bögrés sütinél egyszerűbbet ma nem találsz: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe.

Ehhez a szuperegyszerű bögrés sütihez egyszerűen csak vegyél egy 2,5 decis kiszerelésű joghurtot, és annak a poharában mérd ki az összes többi hozzávalót is. Az egész összeállítása nem tart tovább tíz percnél, utána már csak simítsd el egy tepsiben vagy tortaformában. Akkor is sikerülni fog, ha ez az első süti, amit életedben megpróbálsz elkészíteni.
Joghurtos bögrés süti
Hozzávalók 4 személyre
- 2 tojás
- 1.5 pohár liszt
- 1 pohár cukor
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.25 pohár olaj
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A joghurtot kanalazd egy tálba. A poharában mérd ki a cukrot és az olajat, add hozzá a vaníliás cukrot és a tojásokat, és keverd ki. Végül adagold bele a sütőporral elkevert lisztet is, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy tepsit vagy tortaformát kenj ki vékonyan vajjal, és szórd meg liszttel. Öntsd bele a masszát, és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Joghurt sokféle süti tésztájába kerülhet: a cukkinikenyér is lágyabb, szaftosabb lesz tőle.
Pihe-puha cukkinis kenyér: joghurttól omlós a tészta
A cukkinis kenyér csodafinom harapnivaló. A massza egyszerűen készül, nagyon puha, és kedvedre játszhatsz a fűszerezésével.
ElolvasomKép: Ines Fraile / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció