Így készítenek curryt a japánok: rántott csirkére kerül a fűszeres szósz

A japán katsu curry különlegessége, hogy a szószt ropogós rántott csirkére kanalazzák.

Japán katsu curry
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszer megkóstolod ezt a csodás japán katsu curryt, biztos, hogy gyakran el fogod később is készíteni. A szósz kicsit más, mint amit az indiai recepteknél megszokhattál, de nem kevésbé finom. Ha a szeleteket forró olaj helyett sütőben pirítod, kevesebb kalóriát fognak tartalmazni.

Japán katsu curry

Hozzávalók 6 személyre

A csirkéhez:

  • 65 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • bors

A szószhoz:

  • 6 dl alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1.5 evőkanál szójaszósz
  • 1.5 evőkanál currypor
  • 1 sárgarépa
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz vagy barna cukor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd kockára, a répát vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, tedd rá a répát és a hagymát, és süsd őket közepes lángon öt percig. Ezután add hozzá a zúzott fokhagymát, a curryport, a reszelt gyömbért, a kurkumát, a mézet vagy cukrot a szójaszószt és a lisztet, keverd el, pirítsd egy percig, majd több adagban öntsd fel az alaplével. A lángot vedd kicsire, és lefedve gyöngyöztesd húsz percig.

Közben készítsd el a csirkét. A húst vágd hat szeletre, szórd meg sóval és borssal, és a szokott módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozd be. Egy tepsit kenj ki vékonyan egy evőkanál olajjal. Fektesd bele a csirkéket, csorgasd rájuk a másik evőkanálnyi olajat, és told a tepsit 200 fokos sütőbe. Süsd 12 percig, majd fordítsd meg, és süsd ugyanennyi ideig a másik oldalát is.

Közben a megfőtt, besűrűsödött szószt turmixold össze. A hússzeleteket oszd el egy tányéron, kanalazd mellé vagy rá a szószt, és kínálj mellé párolt rizst.

Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő

Ízekben igen gazdag a koreai savanyúság, amelynek most egy egyszerűsített változatát mutatjuk, elérhetőbb hozzávalókkal.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Luc TEBOUL / Getty Images

Ezt is szeretjük