Illatos házi narancslekvár
Ha szeretsz a konyhában szöszmötölni, akkor tölts egy estét narancsok társaságában. Az illatos lekvár meglepetésnek is jó.
A narancs már nálunk is meghatározó része a karácsonynak, legalábbis, ami a gasztronómiai részt illeti. A lekvárkészítés tökéletesen alkalmas program hosszú téli estékre.
A magad készítette narancslekvár ráadásul remek ajándék is, akár egy kis kiegészítésnek, akár olyannak szánod, akit valami pici meglepetéssel akarsz megörvendeztetni.
Narancslekvár
Hozzávalók:
- 2 kg narancs
- 2 citrom
- 1 kg kristálycukor
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, majd vékonyan hámozd meg. A fehér részeket teljesen tüntesd el a narancsról, erre a legjobb módszer, ha körkörösen hámozod, már a fehér részeket is levágva.
A narancshúst vágd darabokra, a citrom és a narancs héját reszeld le.
A narancsot és a kristálycukrot keverd össze, hagyd állni negyed órát, majd főzd 45 percig.
Amikor besűrűsödött, töltsd fertőtlenített befőttesüvegbe a lekvárt. A tetejére feszíts celofánt, úgy tekerd rá a kupakját.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció