4 ízes, tápláló magyaros fogás
Valljuk be, nem most van itt a saláták ideje. Annál inkább a kissé kalóriadús, ám annál finomabb szaftos falatoknak, melyek a hideg ellen is védenek.
Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg sertéslapocka vagy -comb
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kg savanyú káposzta
- 2,5 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- só és bors
A szalonnát vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy nagy lábosban. A szalonnazsíron futtasd át a hagymát, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát, és készíts pörköltalapot.
A káposztát keverd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzd puhára, de ne essen szét. Ezután habard be a tejföllel és a liszttel, és már tálalhatod is.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg marha színhús
- 2 vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 paradicsom
- kevés paradicsompüré
- 1 zöldpaprika
- 2 dl vörösbor
Kockázd apróra a hagymát, és kevés olajon fonnyaszd meg. A húst is kockázd, sózd meg, és tedd a hagymához. Süsd addig a hagymás olajban, amíg nyers, vörös színét el nem veszíti. Ekkor add hozzá a pirospaprikát, egy kevés meleg vizet tegyél rá, majd fedő alatt párold puhára. Amíg puhul, a vizet többször pótolni kell. Közben a paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd be, és add hozzá a paradicsompürét. Ha a hús megpuhult, öntsd hozzá a bort, és forrald össze.
Lacipecsenye
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- olaj
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- késhegynyi őrölt bors
- 1 gerezd tört fokhagyma
Szeleteld fel a húst úgy, hogy a csontja benne maradjon. Vagdosd be a húst, dörzsöld be az őrölt borssal, és érleld egy-két napig a hűtőszekrényben. Tedd a hússzeleteket tálba, és rakd sütőbe. Keverd össze az olajat fűszerpaprikával, sóval és tört fokhagymával. Sütés közben ezzel kenegesd a pecsenyét. Káposztasalátával és puha kenyérrel fogyaszd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Lecsó
Hozzávalók:
- 1 kg zöldpaprika
- 75 dkg paradicsom
- 5-6 evőkanál olaj
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 dkg só
- kevés pirospaprika
- 3 dkg füstölt szalonna
A paradicsomot vágd negyedekre. Szedd ki a zöldpaprika csumáját, és hosszában vágd öt-hat darabra. Aprítsd fel a szalonnát kis kockákra, kevés olajban pirítsd meg, add hozzá a maradék olajat és a finomra vágott hagymát. Ha megpirult, tedd bele a pirospaprikát, és keverd össze. Rakd hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, öntsd fel kevés vízzel, majd párold puhára. A végén szedd ki az összepöndörödött paradicsomhéjakat.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha