4 ízes, tápláló magyaros fogás

Valljuk be, nem most van itt a saláták ideje. Annál inkább a kissé kalóriadús, ám annál finomabb szaftos falatoknak, melyek a hideg ellen is védenek.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg sertéslapocka vagy -comb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • só és bors

A szalonnát vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy nagy lábosban. A szalonnazsíron futtasd át a hagymát, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát, és készíts pörköltalapot.

A káposztát keverd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzd puhára, de ne essen szét. Ezután habard be a tejföllel és a liszttel, és már tálalhatod is.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marha színhús
  • 2 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • kevés paradicsompüré
  • 1 zöldpaprika
  • 2 dl vörösbor

Kockázd apróra a hagymát, és kevés olajon fonnyaszd meg. A húst is kockázd, sózd meg, és tedd a hagymához. Süsd addig a hagymás olajban, amíg nyers, vörös színét el nem veszíti. Ekkor add hozzá a pirospaprikát, egy kevés meleg vizet tegyél rá, majd fedő alatt párold puhára. Amíg puhul, a vizet többször pótolni kell. Közben a paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd be, és add hozzá a paradicsompürét. Ha a hús megpuhult, öntsd hozzá a bort, és forrald össze.

Lacipecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj
  • olaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 gerezd tört fokhagyma

Szeleteld fel a húst úgy, hogy a csontja benne maradjon. Vagdosd be a húst, dörzsöld be az őrölt borssal, és érleld egy-két napig a hűtőszekrényben. Tedd a hússzeleteket tálba, és rakd sütőbe. Keverd össze az olajat fűszerpaprikával, sóval és tört fokhagymával. Sütés közben ezzel kenegesd a pecsenyét. Káposztasalátával és puha kenyérrel fogyaszd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldpaprika
  • 75 dkg paradicsom
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg só
  • kevés pirospaprika
  • 3 dkg füstölt szalonna

A paradicsomot vágd negyedekre. Szedd ki a zöldpaprika csumáját, és hosszában vágd öt-hat darabra. Aprítsd fel a szalonnát kis kockákra, kevés olajban pirítsd meg, add hozzá a maradék olajat és a finomra vágott hagymát. Ha megpirult, tedd bele a pirospaprikát, és keverd össze. Rakd hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, öntsd fel kevés vízzel, majd párold puhára. A végén szedd ki az összepöndörödött paradicsomhéjakat.

Ezt is szeretjük