Isteni sütésmentes epertorta

Ropogós tészta, lágy krém és gyümölcsözön: a sütőt mégsem kell bekapcsolnod. Egyszerű, elronthatatlan recept az eperszezonra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy könnyű süti mindig jólesik, különösen a nyárias melegben ejtőzve, de érthető, ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt. Szerencsére a joghurttorta nem melegben, hanem hidegben készül.

Eper helyett választhatsz bármilyen gyümölcsöt, mirelitet is, de érdemes kihasználni a szamócaszezont, hiszen olyan gyorsan eltűnik a kis piros gyümölcs a piaci standokról.

Sütésmentes epertorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 4 pohár natúr joghurt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 zacskó zselatin
  • 15 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj

A joghurtot a cukorral és egy zacskó zselatinnal keverd össze, melegítsd meg, de vigyázz, ne forrjon fel, mert akkor kicsapódik a zselatin, majd hagyd kihűlni. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a kihűlt zselatinos masszába.

A krémet hagyhatod fehéren is, de az eper egy részét is beleapríthatod. Ha így teszel, akkor a végén add a masszához.

A kekszet törd össze nagyon apróra, a legjobb, ha ledarálod. A vajat olvaszd meg, majd keverd a kekszhez fokozatosan, hogy kemény, tésztaszerű keveréket kapj. Egy tortaforma alját béleld ki a vajas keksszel, majd öntsd rá a krémet. Az epret főzd fel a másik zacskó zselatinnal és némi cukorral, majd öntsd a tetejére. Tedd hűtőbe legalább hat órára.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük