Isteni, gyümölcsös fagylaltok házilag
A házi fagyi nagyon finom, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy igazi gyümölcsből készül, és nem dúsítják adalékanyagokkal.
Ahogyan sok mindent, a fagylaltot is a kínaiak találták fel, és igazán hálásak lehetünk nekik a hőségben. Gyümölcsöket, tejet, havat kevertek össze, és ezt fogyasztották.
Nem teszünk másképp manapság sem. Ha megbízható fagylaltra vágysz, amiben nincs ételszínezék és más nemkívánatos anyag, akkor keverd ki otthon a jeges finomságot.
Csokifagyi
Hozzávalók:
- 15 dkg csokoládé
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 tojás
- 1 rúd vanília
A porcukrot, a vanília kikapart magjait, két egész tojást és két sárgáját, valamint az összetördelt csokit tedd egy mélyebb tálba, és a hideg tejjel keverd össze.
Lassú tűzön főzd sűrű krémmé, úgy, hogy közben kézi habverővel folyamatosan kevergeted. Ha kész, vedd le a tűzről, és szűrd át. Hagyd, hogy kihűljön, majd tedd fagyasztóba, hogy megfagyjon. Időnként keverd át fagyás közben.
Eperfagyi
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 25 dkg cukor
- 3,5 dl víz
- 1 dl tejszín
- 1 citrom
Az epret mosd meg alaposan, és szitán törd át. A citrom levét facsard ki, és a levét keverd az eperhez. A cukorból és a vízből főzz folyékony szirupot. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá az eper levéhez, és fagyaszd le. Amikor már kásásodik, keverd hozzá a tejszínt, és úgy fagyaszd tovább.
Citromos fagylalt
Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 3 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 3 citrom
A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd össze a joghurttal. Ezután forgasd össze a cukorral, a citromok reszelt héjával és kifacsart levével. Tedd a mélyhűtőbe, majd néha megkeverve fagyaszd meg.
Likőrös fagylalt
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 5 cl Grand Marnier
- 5 tojás
- 3 dl tejszín
- 3 dl víz
- 1 vaníliarúd
A cukrot és a vizet tedd fel főni, és készíts belőle szirupot. A vanília magjait kapard ki, és főzd bele. A tojásokat válaszd ketté, és sárgákból verj habot, majd öntsd hozzá a szirupot. A kapott krémet gőz felett melegítsd fel, de semmiképpen se forrald, mert a tojás akkor kicsapódik. Ha kész, a tálat tedd egy edénybe, ami jéggel és vízzel van töltve, és verd habosra a krémet. Öntsd hozzá a likőrt. A tejszínt verd habosra, és keverd bele a krémbe. Végül tedd be a fagyasztóba, és hagyd, hogy megfagyjon. Az alkoholtól nem fog teljesen megszilárdulni, finom krémes lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- tej
- eper
A tökéletes madártej receptje
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- leves
- dinnye