Isteni, gyümölcsös fagylaltok házilag
A házi fagyi nagyon finom, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy igazi gyümölcsből készül, és nem dúsítják adalékanyagokkal.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahogyan sok mindent, a fagylaltot is a kínaiak találták fel, és igazán hálásak lehetünk nekik a hőségben. Gyümölcsöket, tejet, havat kevertek össze, és ezt fogyasztották.

Nem teszünk másképp manapság sem. Ha megbízható fagylaltra vágysz, amiben nincs ételszínezék és más nemkívánatos anyag, akkor keverd ki otthon a jeges finomságot.

Csokifagyi

Hozzávalók:

  • 15 dkg csokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília

A porcukrot, a vanília kikapart magjait, két egész tojást és két sárgáját, valamint az összetördelt csokit tedd egy mélyebb tálba, és a hideg tejjel keverd össze.

Lassú tűzön főzd sűrű krémmé, úgy, hogy közben kézi habverővel folyamatosan kevergeted. Ha kész, vedd le a tűzről, és szűrd át. Hagyd, hogy kihűljön, majd tedd fagyasztóba, hogy megfagyjon. Időnként keverd át fagyás közben.

Eperfagyi

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg cukor
  • 3,5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom

Az epret mosd meg alaposan, és szitán törd át. A citrom levét facsard ki, és a levét keverd az eperhez. A cukorból és a vízből főzz folyékony szirupot. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá az eper levéhez, és fagyaszd le. Amikor már kásásodik, keverd hozzá a tejszínt, és úgy fagyaszd tovább.

Citromos fagylalt

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 3 citrom

A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd össze a joghurttal. Ezután forgasd össze a cukorral, a citromok reszelt héjával és kifacsart levével. Tedd a mélyhűtőbe, majd néha megkeverve fagyaszd meg.

Likőrös fagylalt

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 5 cl Grand Marnier
  • 5 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl víz
  • 1 vaníliarúd

A cukrot és a vizet tedd fel főni, és készíts belőle szirupot. A vanília magjait kapard ki, és főzd bele. A tojásokat válaszd ketté, és sárgákból verj habot, majd öntsd hozzá a szirupot. A kapott krémet gőz felett melegítsd fel, de semmiképpen se forrald, mert a tojás akkor kicsapódik. Ha kész, a tálat tedd egy edénybe, ami jéggel és vízzel van töltve, és verd habosra a krémet. Öntsd hozzá a likőrt. A tejszínt verd habosra, és keverd bele a krémbe. Végül tedd be a fagyasztóba, és hagyd, hogy megfagyjon. Az alkoholtól nem fog teljesen megszilárdulni, finom krémes lesz.

Ezt is szeretjük