7 villámgyors előétel, amitől biztosan megjön az étvágy
Képekkel és receptekkel
A nagy lakomák előtt érdemes készülnöd pár falattal.

Dia

	Töltött gomba	Az illatos töltött gomba különösen alkalmas előételnek, hiszen nemcsak jól mutat a tányéron, és jó az íze, hanem illóanyagaival is felizgatja a gyomrot és az ízlelőbimbókat. Gyakorlatilag bármivel töltheted, itt és most a sajtos változat receptjét találod.

Töltött gomba

Az illatos töltött gomba különösen alkalmas előételnek, hiszen nemcsak jól mutat a tányéron, és jó az íze, hanem illóanyagaival is felizgatja a gyomrot és az ízlelőbimbókat. Gyakorlatilag bármivel töltheted, itt és most a sajtos változat receptjét találod.

Dia

	Aszpikolt zöldségek, főtt húsok	Ugyan nem a leggyorsabb előétel, de az elkészítésével nem kell sokat pepecselned. Ha ezzel kezded a lakoma elkészítését, akkor amíg megdermed, végezhetsz a többi fogással. Készíts kollagénben gazdag alaplét - sok bőrkével, csontos résszel -, végy elő annyi tálkát, ahányan esztek majd, tégy mindegyikbe zöldségeket, főtt húst, öntsd nyakon a lével, majd tedd ki a hidegbe dermedni, de vigyázz, hogy meg ne fagyjon! Tálaláskor hagyhatod a tányérban, vagy ki is boríthatod belőle, úgy nagyon látványos előétel lesz. 

Aszpikolt zöldségek, főtt húsok

Ugyan nem a leggyorsabb előétel, de az elkészítésével nem kell sokat pepecselned. Ha ezzel kezded a lakoma elkészítését, akkor amíg megdermed, végezhetsz a többi fogással. Készíts kollagénben gazdag alaplét - sok bőrkével, csontos résszel -, végy elő annyi tálkát, ahányan esztek majd, tégy mindegyikbe zöldségeket, főtt húst, öntsd nyakon a lével, majd tedd ki a hidegbe dermedni, de vigyázz, hogy meg ne fagyjon! Tálaláskor hagyhatod a tányérban, vagy ki is boríthatod belőle, úgy nagyon látványos előétel lesz. 

Dia

	Krémlevesek	A legegyszerűbb és egyben legnépszerűbb előételek közé tartoznak a krémlevesek. Ha csak kevés időd van az étkezés ezen részére, főzz puhára valamilyen zöldséget, majd készíts belőle krémlevest. Nem kell nagy adagokra gondolni, egy-egy kis csészényi bőven elég, pár ropogós levesbetéttel. A sütőtökös változatot, ami egyébként kiváló előétel, itt találod.

Krémlevesek

A legegyszerűbb és egyben legnépszerűbb előételek közé tartoznak a krémlevesek. Ha csak kevés időd van az étkezés ezen részére, főzz puhára valamilyen zöldséget, majd készíts belőle krémlevest. Nem kell nagy adagokra gondolni, egy-egy kis csészényi bőven elég, pár ropogós levesbetéttel. A sütőtökös változatot, ami egyébként kiváló előétel, itt találod.

Dia

	Krumplisaláta	Ez a fogás is remekül mutat az asztalon, rettentő egyszerűen elkészítheted, és az a nagy előnye, hogy egy nappal a nagy lakoma előtt is összedobhatod, így ezzel már nem kell foglalkoznod a nagy sürgés-forgás közepette. Pirítóson tálalva igazán látványos és ízletes. Négy különböző receptet is találsz itt.

Krumplisaláta

Ez a fogás is remekül mutat az asztalon, rettentő egyszerűen elkészítheted, és az a nagy előnye, hogy egy nappal a nagy lakoma előtt is összedobhatod, így ezzel már nem kell foglalkoznod a nagy sürgés-forgás közepette. Pirítóson tálalva igazán látványos és ízletes. Négy különböző receptet is találsz itt.

Dia

	Májpástétom	Fűszeres, zamatos, de nem nehéz, ez a tökéletes előétel három jellemzője, és egyben a házi készítésű májpástétomé is. A könnyen kenhető krém házikenyéren mutat a legjobban, és úgy a legfinomabb is, így ha van időd, mindenképpen készíts hozzá azt is. Nagy előnye, hogy ezt is elkészítheted előző este. A receptjét itt találod.

Májpástétom

Fűszeres, zamatos, de nem nehéz, ez a tökéletes előétel három jellemzője, és egyben a házi készítésű májpástétomé is. A könnyen kenhető krém házikenyéren mutat a legjobban, és úgy a legfinomabb is, így ha van időd, mindenképpen készíts hozzá azt is. Nagy előnye, hogy ezt is elkészítheted előző este. A receptjét itt találod.

Dia

	Mozzarellagolyók paradicsommal és olívaolajjal	Ennél egyszerűbb előételt elképzelni is nehéz, viszont egészen biztos, hogy mindenki imádni fogja, és az étvágyat is meghozza a következő fogásokhoz. Nemes egyszerűséggel készíts elő annyi kistányért, ahányan lesztek, tégy mindegyikbe ugyanannyi mozzarellagolyót és paradicsomszeletet, majd locsolj mindre egy kis olívaolajat, és már kész is az ellenállhatatlan előétel. 

Mozzarellagolyók paradicsommal és olívaolajjal

Ennél egyszerűbb előételt elképzelni is nehéz, viszont egészen biztos, hogy mindenki imádni fogja, és az étvágyat is meghozza a következő fogásokhoz. Nemes egyszerűséggel készíts elő annyi kistányért, ahányan lesztek, tégy mindegyikbe ugyanannyi mozzarellagolyót és paradicsomszeletet, majd locsolj mindre egy kis olívaolajat, és már kész is az ellenállhatatlan előétel. 

Dia


            	Tojáskrém
            	A tojásos fogások talán a legnépszerűbb előételek, készíthetsz tojássalátát, kaszinótojást és persze tojáskrémet is. Utóbbit is variálhatod kedvedre, arra azért figyelj, hogy ne legyen túl markáns íze, mégiscsak előételről van szó. A pirítóst ne feledd alóla-mellőle, hogy teljes legyen az élmény. Itt találsz hozzá receptet.

Tojáskrém

A tojásos fogások talán a legnépszerűbb előételek, készíthetsz tojássalátát, kaszinótojást és persze tojáskrémet is. Utóbbit is variálhatod kedvedre, arra azért figyelj, hogy ne legyen túl markáns íze, mégiscsak előételről van szó. A pirítóst ne feledd alóla-mellőle, hogy teljes legyen az élmény. Itt találsz hozzá receptet.

Blog.hu ajánló
Fotó: