Illatos narancsos piskótatekercs: egyetlen különleges hozzávaló a titka
Még finomabb lesz a hagyományos piskótatekercs, ha narancsos ízesítéssel készíted.

A narancs a megszokott piskótatekercset is feldobja. Egy kis narancshéj és likőr vagy narancslé a tésztába, a közepébe pedig édes lekvár, és máris kész az utánozhatatlan, illatos édesség.
Illatos narancsos piskótatekercs
Hozzávalók 8 szelethez
- 8 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 5 evőkanál narancslekvár a kenéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki a cukorral, majd reszeld hozzá a narancshéjat, adagold bele a vizet és a likőrt vagy narancslevet is, és keverd addig, amíg teljesen kifehéredik. A keveréket több adagban add a felvert tojáshabhoz, majd szitáld bele a lisztet is, és lazán forgasd össze. Egyengesd el a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából 15 perc alatt süsd készre.
Amikor megsült, vedd ki a sütőből, még melegen csavard fel, és várd meg, amíg kihűl. A már kihűlt tésztát tekerd le, kend meg a lekvárral, és tekerd fel újra.
A narancslekvárhoz hasonló édesség a citromlekvár, ami szintén fantasztikus kenyérre kenve és sütikhez is.
- sütemény
- piskóta
- piskótatekercs
- vizes piskóta
- narancslekvár
- narancsos piskótatekercs
- narancsos piskóta
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept