Így készül a fűszeres palócleves
Egy kiadós leves főételnek is megteszi, és az a jó, ha nem kell vele sokat szöszmötölni, csak felteszed főni, és néha ránézel.
Ha szereted a fűszeres, magyaros ételeket, de a gulyást már unod, akkor próbáld ki a nem kevésbé finom palóclevest.
A recept hasonló hozzávalókon alapszik, mégis más. Ha jó az idő, bográcsban is megfőzheted.
Palócleves
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- petrezselyem
- só
Az olajon dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejföllel készíts habarást, és, ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- magyaros
A tökéletes grízgaluska receptje
- leves
- zöldborsó
Így készül a klasszikus zöldborsóleves
- leves
- marhahús