Így készül a flan

Különleges karamellás desszert

Ha tényleg ízig-vérig az édesszájúak táborába tartozol, akkor a mézédes flan biztosan ízleni fog.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A flan egy igazi kalóriabomba, amely nem áll másból, kizárólag szénhidrátból. A karamellás édesség gyorsan elkészül, ráadásul igazán olcsó - ha ölni tudnál egy kis cukorbombáért, válaszd receptünket.

Csak keverd össze az alapanyagokat, rétegezd őket egy tűzálló tálba és süsd meg. Egyre vigyázz, a flan könnyen bűnbe csábít, ha tehát félted az alakodat, jobb, ha elfelejted.

Flan

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 dl víz
  • fél rúd vanília

A vizet öntsd egy lábasba, szórd bele a cukor felét, és állandó keverés mellett forrald fel. A tejet szintén melegítsd meg, add hozzá a cukor másik felét, valamint a vaníliarudat.

A tojásokat verd fel, keverd össze alaposan a langyosra hűlt tejjel, így nem csapja ki a forró folyadék. A karamellizált cukrot öntsd egy tűzálló tálba, majd simítsd rá a tojásos masszát. A tálat tedd egy másik tűzálló edénybe, önts köré vizet, majd az egészet tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

25-30 percig hagyd gőzölögni, és vedd ki, amikor a krémrész már nem ragad. Mikor félig kihűlt, borítsd ki, és már fogyaszthatod is az isteni édességet. Ízlésed szerint pici fahéjjal is gazdagíthatod.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük