Petrezselymes darált hússal töltött birsalma: gyorsan összedobható és nagyon finom

Érdemes kipróbálni a hússal töltött birsalmát, ami garantáltan az egyik kedvenc fogásoddá válik majd!

Hússal töltött birsalma
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A birsalmából szezonja idején nem csak a sokak által ismert birsalmasajtot lehet elkészíteni, hanem akár meg is töltheted szaftos darált hússal, hogy igazán különleges főfogást varázsolj belőle - elvégre formáját és állagát tekintve alkalmas a töltésre. Titka a megfelelő fűszerezésben rejlik, hogy édeskés-sós ízvilágú főételt hozz létre, ami szinte bármilyen körettel tálalható, de önmagában is el lehet fogyasztani. 

Hússal töltött birsalma

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg vaj
  • 4 birsalma
  • 2 hagyma
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 1.5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Legelső lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ezután a birsalmákat vágd ketté, majd belezd ki őket, a gyümölcsök héjának a vastagsága maradjon nagyjából egy centiméter. A kivájt gyümölcshúst magozd ki, vágd kisebb darabokra, és tedd bele egy gépi aprítóba, majd öntsd hozzá a citromlevet, és keverd össze alaposan.


Egy mély serpenyőbe helyezd bele a vaj felét, ezen pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a darálthúst, és ezt is süsd készre. Ezután önts hozzá egy deciliter vizet, majd tedd bele a sűrített paradicsomot, a petrezselyemet és a mazsolát is. Ízesítsd még tovább sóval, borssal és fahéjjal, majd párold 20-25 percen át. A birsalmapépet is add hozzá a már fűszerezett húshoz, és keverd össze vele.

 

Töltsd bele a tölteléket a félbe vágott birsalmákba. Miután ezzel végeztél, helyezd a gyümölcsöket egy kivajazott sütőtálba. Egy deciliter vizet önts a gyümölcsök mellé, tedd a tálat az előmelegített sütőbe, és 30 percig süsd. Időnként ellenőrizd a gyümölcsök állagát - jó étvágyat hozzá!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Próbáld ki a sütőben sült, fűszeres birsalmát, amit sült hús vagy desszertek mellé is lehet kínálni. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük