A tökéletes húspogácsa receptje házi hamburgerhez vagy salátához
A legfinomabb húspogácsa kétféle húsból készül, nem tudod elrontani

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes húspogácsa elkészítéséhez használj minőségi alapanyagokat, és a siker garantált. Pár plusz hozzávalóval, például sajttal és korianderrel még fenségesebbé teheted. Ha diétázol, akkor a hamburgerbucit mellőzd, és készíts mellé kevert salátát jégsalátából, paradicsomból, uborkából. Így a vonalaid miatt sem kell aggódnod, és büntetlenül élvezheted a kerti partit.

nagykep?cikkid=161152&kep=thinkstockphotos-486729983
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Húspogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkgdarált sertéshús
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanálőrölt paprika
  • fél kávéskanálkoriandermag
  • fél kávéskanál fűszerpaprika
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 tojás
  • 1 csipet őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle darált húst öntsd össze egy tálba, és üsd rájuk a tojást. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, egy serpenyőben pirítsd meg, majd add a húsokhoz a fűszerpaprikával, korianderrel, köménnyel együtt. Sózd, borsozd, reszeld rá a sajtot és a fokhagymát, végül jól dolgozd össze az egészet.

Az így kapott masszát tedd félre pihenni egy órára, ha előre dolgozol, legjobb, ha egész éjszaka a a hűtőben pihen, hogy megfelelően összeálljon. Sütés előtt formázz belőle lapos pogácsákat, és vagy grillrácson, vagy olajon serpenyőben süsd jól át őket 15 percen át. Ha grillezed, félidőben fordítsd meg a húspogácsákat, ha olajban sütöd, három percig magas lángon pirítsd őket, majd a fennmaradó időben közepes lángon süsd készre. Az sem baj, ha végig közepes lángon csinálod, a lényeg, hogy jól átsüljön a hús mindkét oldala. Ezután csepegtesd le róla az olajat, és tedd félre egy tálba pihenni. Köretként hamburgerzsemlét vagy salátát tálalj mellé.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük