A tökéletes húspogácsa receptje házi hamburgerhez vagy salátához

A legfinomabb húspogácsa kétféle húsból készül, nem tudod elrontani

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes húspogácsa elkészítéséhez használj minőségi alapanyagokat, és a siker garantált. Pár plusz hozzávalóval, például sajttal és korianderrel még fenségesebbé teheted. Ha diétázol, akkor a hamburgerbucit mellőzd, és készíts mellé kevert salátát jégsalátából, paradicsomból, uborkából. Így a vonalaid miatt sem kell aggódnod, és büntetlenül élvezheted a kerti partit.

nagykep?cikkid=161152&kep=thinkstockphotos-486729983
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Húspogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkgdarált sertéshús
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanálőrölt paprika
  • fél kávéskanálkoriandermag
  • fél kávéskanál fűszerpaprika
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 tojás
  • 1 csipet őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle darált húst öntsd össze egy tálba, és üsd rájuk a tojást. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, egy serpenyőben pirítsd meg, majd add a húsokhoz a fűszerpaprikával, korianderrel, köménnyel együtt. Sózd, borsozd, reszeld rá a sajtot és a fokhagymát, végül jól dolgozd össze az egészet.

Az így kapott masszát tedd félre pihenni egy órára, ha előre dolgozol, legjobb, ha egész éjszaka a a hűtőben pihen, hogy megfelelően összeálljon. Sütés előtt formázz belőle lapos pogácsákat, és vagy grillrácson, vagy olajon serpenyőben süsd jól át őket 15 percen át. Ha grillezed, félidőben fordítsd meg a húspogácsákat, ha olajban sütöd, három percig magas lángon pirítsd őket, majd a fennmaradó időben közepes lángon süsd készre. Az sem baj, ha végig közepes lángon csinálod, a lényeg, hogy jól átsüljön a hús mindkét oldala. Ezután csepegtesd le róla az olajat, és tedd félre egy tálba pihenni. Köretként hamburgerzsemlét vagy salátát tálalj mellé.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük