Krémes húsos-zöldséges lasagne - Fantasztikus tésztavacsora 45 perc alatt
A húsos-zöldséges lasagne könnyű, mégis nagyon tartalmas.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A többféle zöldség, a tejszínes szósz és a csirke jól harmonizálnak ebben a rakott tésztában. Ha maradt a hétvégéről sült csirke, azt is felhasználhatod hozzá. 

Az olaszok egyik kedvenc tésztaételéhez a lasagnelapokat nem kell előfőzni. Bármilyen zöldséget tehetsz bele a szezontól és az ízlésedtől függően.

Húsos-zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés ideje: 45 perc

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Önts rá fél-egy deci vizet, majd párold tíz percig. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, és kevés olajon süsd át pár perc alatt. Ha szükséges, a paradicsomot is darabold fel. 

A mártáshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, a tejszínt és a tejet. Kis lángon pár perc alatt főzd sűrűre, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy magasabb falú jénai vagy tűzálló tál aljába kanalazz kevés mártást. Rakj le egy réteg tésztát, majd arra tedd a húst, a különféle zöldséget, és önts rá tejszínes masszát. Folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre mindenképpen mártás kerüljön. Reszeld rá a sajtot, tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Blog.hu ajánló