Fűszeres, húsos rakott brokkoli dupla sajttal a tetején: a sok tejföltől lesz ennyire szaftos

A csirkemelles rakott brokkoli laktató és isteni, másnap pedig talán még finomabb.

husos-sajtos-brokkolis-rakott
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott brokkolit a legtöbben darált hússal készítik, ezúttal azonban a csirkemell szeletelve kerül a rizs és a szuper egészséges brokkoli közé. A tejfölnek köszönhetően a végeredmény finom szaftos lesz, és a vastag sajtréteg is sokat dob rajta. Ha a brokkoli főzővizéhez szódabikarbónát szórsz, és lefeded főzés közben, kevésbé puffaszt.

Húsos, sajtos rakott brokkoli

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg rizs
  • 2 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd meg a hagyományos módon. A brokkolit szedd rózsákra, mosd meg, majd dobd sós, lobogó vízbe, és lefedve főzd öt-hét percig. Ne legyen puha, elég, ha roppanós. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. A húst vékonyan szeleteld fel, ízesítsd sóval, borssal, és kevés olajon süsd oldalanként két-három percig. 
 

Egy tűzálló tálat kenj kis zsiradékkal, majd rétegezd bele a rizst, a húst, a brokkolit. A tejfölt keverd össze zúzott fokhagymával, tojással, és kend a brokkolira. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és told forró sütőbe. Süsd meg 30-35 perc alatt. 
A brokkolit fűszeres sajtmártásban is megsütheted. A zöldség finom ropogós lesz. 

Ezt is szeretjük